Lørenskog kommune
Postadresse: Postboks 304, 1471 LØRENSKOG
Besøksadresse: Lørenskog hus, Festplassen 1, 1473 Lørenskog
Telefon: 67 93 40 00
Kontaktperson:Kjersti Østnes Eggum, 67201661, kjeegg@lorenskog.kommune.no, Siri Adorsen, 67934452, sao@lorenskog.kommune.no
STREET ART-WORKSHOP
Produksjonsliste
Program

STREET ART-WORKSHOP

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Mellom Solheim skole og den nye paviljongen står Tennishallen. Sammen med kunstneren PEACETU (Rodrigo Vitorio Lisboa) skal elevene på 5., 6. og 7. trinn få lage kunst på en vegg på Tennishallen!

Elevene får være med på et dagskurs (4 timer) i street art.

Street art har de siste årene blitt et verdensomspennende og svært populært kunstnerisk uttrykk. Samtidig er det et nyttig pedagogisk og kunstnerisk verktøy, og PEACETU street art-workshop skal vekke ungdoms nysgjerrighet utover det pedagogiske, og gjøre dem i stand til å omdanne sin virkelighet med en kunstnerisk bevissthet. 

Aktiviteten fordrer samarbeid og kreativitet, og skaper et rom for fellesskap over en ny inspirerende opplevelse, der både gutter og jenter blir like engasjerte. Sammen med PEACETU garanteres en eksplosjon av farger!

Lærerveiledning

Et firetimers kurs for én klasse per dag. Det må være en lærer til stede.

Spraymalingen er vannbasert og miljøvennlig.

Læreplanmål

Læreplanmål i kunst og håndverk

Visuell kommunikasjon

I visuell kommunikasjon er praktisk skapende arbeid med todimensjonal form og digitale bildemedier vektlagt. Form, farge og komposisjon samt idéutvikling, problemløsning og symbolbehandling er sentrale emner i hovedområdet. Eksperimentering med visuelle virkemidler står sentralt i arbeid visuell kommunikasjon i ulike medier.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune
  • Idé/opplegg: PEACETU

Om kunstner / utøver / gruppe

PEACETU er kunstnernavnet til den brasilianske street artisten Rodrigo Vitorio Lisboa (1977). Han vokste opp i Salvador (Brasils 3. største by) der han tidlig startet å utforske graffitikunsten. Rodrigo har en imponerende fargesans og operer i ulike former inspirert av street art og arbeider med både store vegger, skulpturer og lerreter.

Han har lang erfaring som kunstnerisk leder for barn og unge både i Brasil og Norge, hvor han nå bor. Han har en Bachelor i Produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Skoleåret 2015/16 er fylt med turner på skoler i blant annet Oppland, Hedmark, Akershus, Østfold, Vestfold, Trondheim og Troms i tillegg til Miniøya og Mela-festivalen i Oslo.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Street art-woorkshop
Foto: PEACETU
Street art-workshop
Foto: PEACETU
Street art-workshop
Foto: PEACETU
Visuell kunst / Billedkunst
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Siri Adorsen, sao@lorenskog.kommune.no /
​tlf. 67 93 44 52
Kontaktperson utøver
PEACETU: contact.peacetu@gmail.com
Programlengde
4 timer
Er workshop
Ja
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Lørenskog kommune