Lørenskog kommune
Postadresse: Postboks 304, 1471 LØRENSKOG
Besøksadresse: Lørenskog hus, Festplassen 1, 1473 Lørenskog
Telefon: 67 93 40 00
Kontaktperson:Kjersti Østnes Eggum, 67201661, kjeegg@lorenskog.kommune.no, Siri Adorsen, 67934452, sao@lorenskog.kommune.no
PETER OG ULVEN
Produksjonsliste
Program

PETER OG ULVEN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Musikkeventyret Peter og Ulven fremføres av musikere fra Lørenskog musikk- og kulturskole.  I forkant vil Kjersti Eggum avtale øvetid med skolene for å øve inn elevenes egenaktivitet i forestillingen. Dette ligger som vedlegg 

Den russiske komponisten Sergej Prokofiev (1891 – 1953) ble så betatt av det russiske eventyret om «Peter og ulven», at han skrev et av historiens meste kjente stykker programmusikk.

Historien handler om en liten gutt, Peter, som bor sammen med bestefaren sin ved en eng i nærheten av skogen. Peter får ikke lov til å gå utenfor gjerdet. I den skumle mørke skogen ligger nemmelig ulven på lur . En vårdag er han sammen med vennene sine: en fugl, en katt og morsom, vimsete liten and. Peter lurer seg utenfor gjerdet mot bestefarens advarsler, og dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven plutselig dukker opp. 

Sergej Prokofiev har gjenskapt eventyret gjennom å bruke instrumentenes særegne klanger og uttrykk. Hver figur har sitt eget instrument og sitt eget tema. Peter er i originalversjonen beskrevet sorgløs og glad av strykerne i orkesteret, og bestefaren har fått fagottens dype brummetoner. Kattens bløte og listende skritt beskrives av klarinetten, og fløyten er fuglen i historien. Anden, som er en av Peters beste venner, er det oboen som beskriver. Ulven selv er i får utgave beskrevet av el.gitar og slagverk, og når trompeten spiller opp kommer jegerne.

Prokofiev har skrevet det berømte stykket slik at det også er en innføring for barn i orkestermusikk. Musikken er både iørefallende og vakker, og de enkelte instrumentene blir grundig presentert for tilhørerne. Selv om man ikke kjenner eventyret eller musikken fra før, er det lett å følge med selv for de aller minste, og ledsaget av musikken får historien et engasjerende, morsomt og spennende innhold.


Lærerveiledning

Forarbeid og tilrettelegging

Skolen vil i forkant av forestillingen få besøk av Kjersti Ø. Eggum for å øve inn sanger, regler og en dans. Tekstene ligger som vedlegg.

Orkesteret vil sitte på langsiden i gymsalen, med elevene i halvsirkel foran. Gjerne på matter, krakker og stoler for å skape et amfi.

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune
  • I samarbeid med: Lørenskog musikk- og kulturskole

Multimedia og vedlegg

Bilder

Ensemblet
Foto: Finn Evensen
Peter og ulven
Foto: Siri Adorsen
Elevene i aksjon
Foto: Siri Adorsen
Scenekunst / Crossover, Musikk
Trinn: 2 - 2
Turnéplan: PETER OG ULVEN
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kjersti Østnes Eggum 67 20 16 61/91751200
Programlengde
40 min
Arena / rom
Gymsal.
Er workshop
Ja
Bærehjelp
4 sterke elever
Oppriggingstid
40 min.
Nedriggingstid
20 min.
Merknad
 Elevene plasseres i bue på langvegg (amfi med matter, krakker og stoler).
Arrangører
Arrangert av:
Lørenskog kommune