Lørenskog kommune
Postadresse: Postboks 304, 1471 LØRENSKOG
Besøksadresse: Lørenskog hus, Festplassen 1, 1473 Lørenskog
Telefon: 67 93 40 00
Kontaktperson:Kjersti Østnes Eggum, 67201661, kjeegg@lorenskog.kommune.no, Siri Adorsen, 67934452, sao@lorenskog.kommune.no
FØLGESVENNEN
Produksjonsliste
Program

FØLGESVENNEN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Han drømmer om ei jente og drar ut i verden for å finne henne. Det betyr trøbbel! Men hva annet gjør livet verdt å leve? 

Helga Samset, en av Norges mest erfarne fortellere, nyskaper et av Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr med spenst og lidenskap. Fortellerkunst på høyt nivå!

Lærerveiledning

For lærerne

Det er ønskelig at to lærere er til stede under hele besøket.  Vår erfaring er at opplevelsen blir særlig god der elevene på forhånd vet hvem som kommer på besøk og hva som skal skje.

Fint å presisere på forhånd at Helga er forteller, ikke forfatter. Helgas opptreden går rett inn i norsk-fagets pensum. All forkunnskap om eventyrtradisjonen og muntlig formidling vil gavne elevene.  

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune
  • Kunstnere/grupper: Helga Samset

Om kunstner / utøver / gruppe

Helga Samset (f. 1970) er fra Bø i Telemark. Hun har virket som heltids forteller siden 1995, og mottok som første forteller i Norge Statens Kunstnerstipend (2002–2004). Hun er en ettertraktet veileder, med blant andre Prinsesse Märtha Louise på merittlisten. Helga Samset grunnla og ledet i perioder Fabellatores Fortellerteater fra 1995 til 2007. To store produksjoner var «Kjempen Mossa» og «ARR» basert på innvandreres livshistorier og eventyr fra Marokko. Forestillingene ble en stor suksess i Den kulturelle skolesekken og ble vist for over 20 000 skoleelever over hele landet. Hun har siden hatt hoveddelen av sitt virke i Den kulturelle skolsekken, og har også utgitt tre bøker.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Helga Samset
Foto: Kjersti Myhr
Helga Samset
Foto: Kjersti Myhr
Kulturarv
Trinn: 8 - 8
Turnéplan: FØLGESVENNEN
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kjersti Østnes Eggum: kjeegg@lorenskog.kommune.no / 67 20 16 61
Programlengde
50 minutter
Maks publikumsantall
90
Arena / rom
Allrom med plass til hele trinnet. Ingen gjennomgang, støy utenfra eller innsyn i rommet.
Merknad
Alle i publikum må sitte på stoler/benker, ikke på gulvet. Hvis rommet er avlangt, må plasseringen av stolene være vendt mot langsiden i rekker bakover, ganske tett mot veggen.Målet er en intim setting hvor alle ser og hører utøveren godt. Fortelleren trenger ikke et stort område å bevege seg på. Rommet skal være gjort i stand før Helga kommer til skolen - en liten halvtime før forestillingstart.
Arrangører
Arrangert av:
Lørenskog kommune