Lørenskog kommune
Postadresse: Postboks 304, 1471 LØRENSKOG
Besøksadresse: Lørenskog hus, Festplassen 1, 1473 Lørenskog
Telefon: 67 93 40 00
Kontaktperson:Kjersti Østnes Eggum, 67201661, kjeegg@lorenskog.kommune.no, Siri Adorsen, 67934452, sao@lorenskog.kommune.no
KOMPOSISJONSVERKSTED
Produksjonsliste
Program

KOMPOSISJONSVERKSTED

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Ordet komposisjon betyr sammensetning eller oppbygging. Det å komponere betyr å sette sammen, og i en musikalsk sammenheng vil dette si å sette sammen ulike musikalske elementer til en større musikalsk helhet.

Komposisjonsverkstedet er et praktisk verksted der elevene møter «instrumenter» og andre klangobjekter man i utgangspunktet kanskje ikke tenker på som et instrument. Et mål er at instrumentene innbyr til utforsking og skapertrang og ikke krever spesielle forkunnskaper hos elevene.

Elevene får prøve ut klanger og muligheter, og trener på å tilpasse seg hverandres ideer. Vi snakker også om temaer som kan ligge som inspirasjon til komposisjonen. Gjennom utvikling av små motiver utvikles en komposisjon som noteres med grafisk notasjon. Komposisjonen fremføres deretter ved alles innsats, og det lages et enkelt opptak av komposisjonen elevene etterpå får tilsendt.

Læreplanmål

Fra læreplanen i musikk:

Læreplanen i musikk har som mål for musikkopplæringen er at eleven skal kunne improvisere med stemme og instrumenter med utgangspunkt i enkle rytmiske, melodiske og harmoniske mønstre, og lage egne komposisjoner med utgangspunkt i enkle musikalske former og motiver. De skal også bruke grafisk notasjon til å lage skisser av komposisjonene, samt komponere og gjøre lydopptak ved hjelp av digitale verktøy.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Christian Skaugen:

Er utdannet ved Norges musikkhøyskole hvor han har studert jazz trommesett og pedagogikk. I tillegg til trommer spiller han også gitar, dobro, pedal-steel og andre strengeinstrumenter. Han har spilt med en rekke band og artister både som livemusiker og i studio. Christian jobber for tiden hovedsakelig som slagverkslærer på Lørenskog musikk og kulturskole hvor han også underviser band og gitar.

Kjersti Østnes Eggum:

Er utdannet fra Barrat Dues musikkinstitutt og Østlandets musikkonservatorium som musikkpedagog. Hun har 20 års erfaring som musikkpedagog i barne- og ungdomsskole og 3 år som kursholder for «musikk i skolen» med prosjekter for barn og unge. I dag arbeider hun som assisterende rektor i Lørenskog musikk og kulturskole. Hun har bred erfaring i komposisjon med «gjenbruksinstrumenter» som lager lyd og klang og med grafiske partitur som redskap.


Medvirkende

  • Christian Skaugen (musiker)
  • Kjersti Østnes Eggum (musiker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Christian Skaugen
Foto: foto: Birgitte Stolpman
Musikk
Trinn: 5 - 5
Praktisk informasjon
Programlengde
60 minutter
Er workshop
Ja
Arrangører
Arrangert av:
Lørenskog kommune
Medvirkende
  • Christian Skaugen (musiker)
  • Kjersti Østnes Eggum (musiker)