Tilbake
Elever pixelleres Foto: Elisabeth Aalmo
Siv Nordsveen jobber med elevene Foto: Elisabeth Aalmo
Pixillasjon Foto: Siri Natvik
Navnelapp
Skriv ut

(TILRETTELAGT) PIXILLASJON

DRA MEG BAKLENGS INN I FUGLEKASSA!
Ja, det er faktisk mulig – på film! Gjennom animasjonsteknikken pixillasjon kan vi få få mennesker til å gå rett gjennom vegger, fly i luften, forsvinne ned i gulvet og gjøre alle mulige urealistiske ting. I løpet av skoledagen lager elevene en overraskende og komisk animasjonsfilm.

Alle kan delta på verkstedet, men Pixillasjon passer kanskje særlig bra for aktive elever, som gjennom grovmotorisk aktivitet lærer om hvordan ett og ett bilde kan bli en morsom film – og at film er gøy! Verkstedet tilbys også til grunnskolens 1.–3. trinn og passer godt for elever som har et læringsnivå opp mot 5. trinn.

Verkstedet gjennomføres av Siv Nordsveen. Hun er utdannet animatør og har erfaring med å tilrettelegge animasjonsverksted for elever med spesielle behov.

Lærerveiledning

Film er gøy!

I løpet av dagen lager elevene en overraskende og komisk animasjonsfilm, og det er altså elevene selv som spiller hovedrollene. Gjennom lek og egne forslag lager de sin lille historie om barn som gjør de underligste ting. Målet med dagen er å gi elevene en morsom filmopplevelse som også kan inspirere noen til å ville lage mer film, og i alle fall bli nysgjerrige på filmmediet. Her opplever barna hvordan det alltid er noen som står bak kamera og velger ut hva som skal skje og hva som skal filmes.

PRAKTISK GJENNOMFØRING OG FORBEREDELSE
Siv jobber med én liten gruppe av gangen på eget rom (2–4 elever). Siv lager en plan for dette sammen med skolen. Når elevene ikke er inne hos Siv, kan de lage navnelapper og tegninger, eller de kan ha annen undervisning.

Det er nødvendig at skolen vurderer antall lærere som skal være til stede sammen med sine elever. Hovedansvarlig lærer og filmskaper må ha tett dialog i forkant med hensyn til elevenes sammensetning og ulike behov, samt fordeling av pauser og konkrete oppgaver.

Vi oppfordrer skolen til å stille med en minnepinne på slutten av dagen, slik at skolen kan beholde filmene som lages, eller vise til foreldre og de andre på skolen. Det er alltid gøy å se seg selv på film!

Det er fint om skolen har klargjort en projektor med lerret/lys vegg og høyttalere slik at det er mulig å vise pixillasjonsfilmen i stort format på slutten av dagen.

God opplevelse!

Vi vil vite hva elever og lærere syns om filmopplevelsene dere får gjennom Den kulturelle skolesekken. Send gjerne en mail med ris eller ros til produsent Siri Natvik.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Idé/opplegg: Mats Grorud og DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Siv Nordsveen (f. 1977) er utdannet animatør fra Høgskolen i Volda, og har kunstutdanning fra Asker kunstskole og Nansenskolen. Siv kommer opprinnelig fra Trysil, men bor i Trondheim og jobber som animatør, tegneserietegner og illustratør. Hun holder kurs i både animasjon, tegneserier og kunst. Siv har blant annet jobbet som animatør i NRK på tv-serien «Halvseint» og på Oscarvinneren «Den danske dikteren», og hun har hatt tegneserien «Sara Sahara» på trykk i både «Tommy og Tiger'n», «Rocky» og «Larsons gale verden». Hun har også jobbet som lærer i blant annet sommerskolen Oslo, Trondheim musikk- og kulturskole og som kunstlærer/vikar ved Henie Onstad Kunstsenter. I tillegg holder hun kurs gjennom Den kulturelle skolesekken i Akershus.