Tilbake
Helga Samset Foto: Kjersti Myhr
Helga Samset Foto: Kjersti Myhr
Skriv ut

FØLGESVENNEN

Han drømmer om ei jente og drar ut i verden for å finne henne. Det betyr trøbbel! Men hva annet gjør livet verdt å leve? 

Helga Samset, en av Norges mest erfarne fortellere, nyskaper et av Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr med spenst og lidenskap. Fortellerkunst på høyt nivå!

Lærerveiledning

For lærerne​

Det er ønskelig at to lærere er til stede under hele besøket.  Vår erfaring er at opplevelsen blir særlig god der elevene på forhånd vet hvem som kommer på besøk og hva som skal skje.

Fint å presisere på forhånd at Helga er forteller, ikke forfatter. Helgas opptreden går rett inn i norsk-fagets pensum. All forkunnskap om eventyrtradisjonen og muntlig formidling vil gavne elevene.  

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune
  • Kunstnere/grupper: Helga Samset

Om kunstner / utøver / gruppe

Helga Samset (f. 1970) er fra Bø i Telemark. Hun har virket som heltids forteller siden 1995, og mottok som første forteller i Norge Statens Kunstnerstipend (2002–2004). Hun er en ettertraktet veileder, med blant andre Prinsesse Märtha Louise på merittlisten. Helga Samset grunnla og ledet i perioder Fabellatores Fortellerteater fra 1995 til 2007. To store produksjoner var «Kjempen Mossa» og «ARR» basert på innvandreres livshistorier og eventyr fra Marokko. Forestillingene ble en stor suksess i Den kulturelle skolesekken og ble vist for over 20 000 skoleelever over hele landet. Hun har siden hatt hoveddelen av sitt virke i Den kulturelle skolsekken, og har også utgitt tre bøker.