Tilbake
Amina Sewali
Skriv ut

GJØR DET SELV!

Hva om du blander for eksempel Mozart og Robyn i én og samme låt, med kun din egen stemme? Og så lager du rytmer med stemmen, beatboxing, som du legger oppå vokalen. Deretter spiller du inn en video hjemme og legger den ut på youtube. Hva skjer da? Velkommen til Amina Sewalis verden!

Amina Sewalis one woman band består av Aminas vokal, Aminas beatboxing, ulike rytmer redigert sammen på Aminas lesebrett, spilt inn på Aminas soverom. Med stemmen, kreativiteten og en iPad har Amina sunget seg fra jenterommet til Slottet. I denne konserten viser Amina ungdommene at mye kan gjøres alene, med enkle midler akkurat der du er.

Lærerveiledning

Merknad til kulturkontakten

Informer elever, skoleledelsen og lærere om konserten og oppfordre dem til å bruke konserten i undervisningen. Vær tilgjengelig under hele besøket og husk at det alltid er hyggelig å bli møtt og gjerne få en kopp kaffe når man kommer til et nytt sted.

Det trengs 6 elever til bærehjelp og en elev til presentasjon. Bærehjelp kl. fra 8.45 om morgenen. Og at de hjelper dere med nedrigg og bæring ut i bilen rett etter siste konsert ca. kl 12.45-13.00.

Bruk konserten

Til musikklærerne fra Amina

Bruk konserten i undervisningen

Komponere:

Faglig fokus her er musikkopplevelse og musikalsk skaping. Elevene skal utforske og eksperimentere med musikkens grunnelementer, utforske stemmen, sette sammen musikalske forløp i lyd og bevelgelse og skape egne musikalske uttrykk.

  • Improvisere over et eksisterende musikalsk materiale som inspirasjon for egne komposisjoner
  • Bruke digitalt opptaksutstyr og musikkprogram til å manipulere lyd og sette sammen egne komposisjoner.

Tips! På nettstedet MUSIKKVERKSTEDET finner du oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Amina Sewali er skuespiller, sanger, beatboxer, musiker og manusforfatter. Gjennom Gjør det selv!-turneen som hun lagde i samarbeid med Rikskonsertene, får du hørt alt fra norske folketoner, jazz og hip hop: Alt kjørt gjennom Aminas kreative univers. Orkesteret hennes består av en pc, elektriske effekter og en gitar. Sewali debuterte høsten 2014 ved Nationaltheatret i Peer Gynt. Og fullførte en bachelorgrad innen skuespill på Det Norske Teateret i 2018. Amina lærte seg å lage musikk hjemme på soverommet.

Knut Sævik står for visuelle eksplosjoner via videoprojeksjon