Lørenskog VGS

Lørenskog VGS

Postadresse: , 1474 NORDBYHAGEN

Besøksadresse: Sykehusveien 11, 1474 Nordbyhagen

Telefon: 67 98 07 00

Kontaktperson: Lisbeth Lauritzsen, 67980724, 95032904, lisbeth.lauritzsen@lorenskog.vgs.no

Antall produksjoner: 12

  • Alle
  • Barnehage
  • Grunnskole

(TILRETTELAGT) ALMIR OG PUFFENE

Musikk, Trinn: 1 år-5 år og 1-VG3 ++
Almir kommer til skolen med akkordeonet på ryggen og splitter ny egenkomponert musikk i hode og fingre - men ikke nok med det; han har med seg ti magiske puffer! Disse er utstyrt med lyselementer som trigges av musikken Almir spiller live og til et lysdesign. Slik blir puffene en visuell del av musikken. Puffene er utformet slik at barn fra 6-12 år kan sitte på dem mens Almir beveger seg rundt i rommet med musikken som vegviserALMIR OG PUFFENE  er en ordløs forestilling som handler om Almirs oppvekst i byen Tuzla i Bosnia under den Jugoslaviske borgerkrigen.  Her bodde han sammen med familien sin i en av byens blokkområder. ALMIR OG PUFFENE handler om denne oppveksten; en liten gutt med trekkspill som løp opp og ned trappene og inn dørene til venner og familie i blokkene der de bodde. Det var her han fikk sitt første trekkspill, det var her han lekte gjemsel,  men også her han måtte løpe i dekning for krigens stygge vesen. Almir gjenskaper lydene med trekkspillet sitt - opp og ned trapper, gjennom dører som knirker, mørke kjellere, spennende loft med trekkfulle lyder og barnelatter med store smil. Det er denne verdenen Almir tar oss med til. 

(TILRETTELAGT) DET SKYGGEFULLE

Scenekunst, Trinn: 1 år-5 år og 1-VG3 ++
En sanselig, visuell og skimtende kunst-opplevelse!
Et interaktivt teater som handler å klippe seg innover i det skyggefulle og om å treffe utrydningstruede dyr og liv som kaster skygger. I skyggelaboratoriet bruker vi papir som kan rives eller klippes i, med lommelykter ser vi hva som skaper og gir skygger. I forestillingen reiser vi inn det skyggefulle og møter utrydningstruede dyr.

«Skyggene tilbyr visuelle gåter, som barna ser ut til å fascineres dypt av. Både over skjønnheten, skyggenes særegne logikk, overraskelsene de tilbyr og over tematikken; utrydningstruede dyr».Forløp
LABORATORIUM
Vi skal inn i et skyggelaboratorium der vi undersøker hva som skaper, beveger og gir skygger farger. Vi skal filosofere sammen over skyggenes egenskaper og vårt forhold til dem. Det jobbes med materiale som kan klippes, rives, formes og lommelykter som skaper skyggene (ca 15 minutter, eller etter avtale).FORESTILLINGEN
Det handler om en papirklippers reise inn det skyggefulle og hennes møte med utrydningstruede dyr. Skyggereisen er en fabulerende og poetisk reise, der elevene er publikummere. De kommer i skimte-modus og må delta aktivt med sin fantasi som tilskuere. Forestillingen er et springbrett. Det vises hvordan ulike skygger kan skapes og forskjellige effekter benyttes   (ca. 20 minutter, eller etter avtale).VERKSTED
Elevene lager egne skyggefigurer og spiller små skygge-sekvenser til musikk
Vi utforsker lys og skygger metaforisk og improviserer i et musikalsk, poetisk og humoristisk skygge-univers
(ca. 90 minutter, eller etter avtale).Medvirkende:
Anne Mali Sæther (skuespiller og instruktør)
Guri Guri Henriksen (billdekunstner)

(TILRETTELAGT) HIPHOP

Visuell kunst, Trinn: 1-VG3
Vi ønsker med dette verkstedet å la elevene møte en viktig og ikke minst kreativ arena for dagens ungdomskultur. Hiphop er med alle i alle sine former, ikke bare dansen, men også musikk og tegning er blitt en sentral del av det å uttrykke seg og synliggjøre ungdom både som gruppe og individ.Klasserommet transformeres og blir til en utradisjonell scene for en danseforestilling. Elevgruppen deles i to – én som tegner scenografien som projiseres mot scenen ved hjelp av overheads, og én gruppe som setter sammen en dans basert på grunnleggende hiphop (alt tilpasset elevgruppen). Sammen med Mathias og Geir skaper elevene sitt eget uttrykk, og kanskje blir det en visning helt til slutt. Hvert verksted blir kreativt og unikt!Mathias Jin Budz er dansk, men bosatt i Norge siden 2007. Jobber som danser, pedagog og koreograf i ulike sjangre innen streetdance, som break, hiphop og house. Han er utdannet fra Flow Dance Academy i København. Han medvirket i Det Norske Teatrets store suksess «Jungelboka», som vant Heddapris. Er medlem i crewet dEEp doWN dopEiZM som blant annet har opptrådt på San Francisco Hip Hop Dancefest og vunnet Floorknights Anniversary. Han har også deltatt på battles i inn- og utland.Mathias har lang undervisningserfaring fra folkehøgskoler, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og kveldskurs: Blant annet Follo, Numedal, Bajazz, Art, Dancespace, KGBeat & Circle.Geir Moen er tegneserietegner. Han står blant annet bak seriene «Hex» og «Asfalt», publisert i henholdsvis tegneseriebladet Nemi og Larsons gale verden. Han har også laget soloheftene «Ghasp». Moen mottok i 2007 Kulturdepartementets tegneseriepris for De fire store for «Når de døde vågner», sammen med manusforfatteren Øystein Runde. Tegneserien ble utgitt i 2007 og er en «monsteraction» med «de fire store» i norsk litteraturhistorie: Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Jonas Lie og Alexander Kielland.Geir jobber også med andre tilbud innenfor DKS Akershus.

(TILRETTELAGT) KUNSTFYRET

Visuell kunst, Trinn: 8-VG3
Et samarbeid mellom DKS Akershus og billedkunstner Tony J. Larsson

(TILRETTELAGT) PIXILLASJON

Film, Trinn: 1-VG3
DRA MEG BAKLENGS INN I FUGLEKASSA!
Ja, det er faktisk mulig – på film! Gjennom animasjonsteknikken pixillasjon kan vi få få mennesker til å gå rett gjennom vegger, fly i luften, forsvinne ned i gulvet og gjøre alle mulige urealistiske ting. I løpet av skoledagen lager elevene en overraskende og komisk animasjonsfilm.Alle kan delta på verkstedet, men Pixillasjon passer kanskje særlig bra for aktive elever, som gjennom grovmotorisk aktivitet lærer om hvordan ett og ett bilde kan bli en morsom film – og at film er gøy! Verkstedet tilbys også til grunnskolens 1.–3. trinn og passer godt for elever som har et læringsnivå opp mot 5. trinn.Verkstedet gjennomføres av Mats Grorud. Han er utdannet animatør og har erfaring med å tilrettelegge animasjonsverksted for elever med spesielle behov.

(VGS 2018/19) HELLO

Scenekunst, Trinn: VG1-VG3
 En vakker og sterk forestilling om identitet.
Abir og familien har flyktet fra Yemen.
I hennes kultur har ikke jenter lov til å stå opp for seg selv, ei heller danse. Men dans har gitt den sjenerte, stille jenta mot til å ta egne valg. Gjennom dans har hun funnet sin stemme.
Miko flyktet fra Eritrea og var på flukt i måneder før han kom til Norge. En ung gutt og en sterk historie. Gjennom dans har han bygget et liv og en hverdag i Norge.
Herlander reiste fra fattigdommen i Angola til Europa for å skape en fremtid. Etter mange år med hardt arbeid bor han ikke lenger på gata, og han lever av å danse.Til sammen har deres historier blitt en sterk, tøff og sårbar danseforestillling. Med en blanding av hip hop, breakdance, tekst og film fortelles det om sterke historier.  Og historien tilhører ikke bare disse ungdommene, de er mange menneskers fortellinger. Og de fortjener å bli hørt!
Medvirkende: Abir Alyousofi (danser), Milkias Alem (danser), Herlander Silva Moreira (danser),
Therese Slob (Regissør og koreograf), Lise Skjæraasen (Scenograf), Olav Nordhagen (Lysdesign), Thorleif Silkebekken (Film og lyd)

(VGS 2018/19) HVA VIL FOLK SI

Film, Trinn: VG1-VG3
Om sosial kontroll
16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun ei vanlig norsk ungdomsjente. Hun blir tatt på fersken med norsk kjæreste, og foreldrene må statuere et eksempel. Nisha blir kidnappet og plassert hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur. Elevene møter Sabrina Khan Norstrøm som jobbet tett med Iram Haq som regiassistent. Sabrina har god kjennskap til mange av filmens utfordringer og hun forteller om sitt arbeid som regiassistent. Bl.a. får vi et innblikk i castingprosessen. Sabrina er utdannet fra "Westerdals" med en bachelor i film og tv produksjon i 2016. Hun har bl.a. jobbet med casting på «Adjø Montebello» og «Snømannen».
"Hva vil folk si" vant fire Amandapriser 18. august i år: Beste norske kinofilm (Produsent Maria Ekerhovd for Merfilm, regi Iram Haq), beste regi (Iram Haq), beste filmmanus (Iram Haq) og beste mannlige skuespiller (Adil Hussain)

(VGS 2018/19) HÅP ELLER KATASTROFE

Litteratur, Trinn: VG1-VG3
HÅP ELLER KATASTROFE
Litteratur og vitenskap

Hva gjør du hvis verden rakner? Tenk deg at internett kollapser, butikkene stenger og horder med mennesker plyndrer og går løs på hverandre - har du en plan?

Med utgangspunkt i Sigbjørn Mostues trilogi «I morgen er alt mørkt» som skildrer hvordan en global katastrofe oppleves av to norske tenåringer, forteller en av våre mest anerkjente klimaforskere og tidligere FN-direktør Svein Tveitdal om framtidas store utfordringer.

De fleste vet hva global oppvarming er, men få er opptatt av den eller redd for følgene som klimaendringene kan medføre. Gjennom litteratur og vitenskap ønsker Sigbjørn Mostue og Svein Tveitdal å skape bevissthet og engasjement, og inviterer elevene til debatt.

(VGS 2018/19) INN I OPERAEN... OG VIDERE TIL SNØHETTA

Kunstarter i samspill, Trinn: VG1-VG3
Omvisning med sceneprøve og kunstnermøte på Operaen
Opplev mangfoldet i et av verdens mest moderne opera- og balletthus! Her får elevene innblikk i det som skjer på verkstedene og bak scenen før teppet går opp...
Etter omvisningen i Operaen besøker elevene Snøhetta Arkitektkontor.Foredrag og omvisning på Snøhetta Arkitektkontor
Som kjent er det Snøhetta som står bak operabygget. Snøhettas arbeidsfilosofi styrer alle prosjekter de involverer seg i. De legger i sine prosjekter stor vekt på forholdet mellom landskap og arkitektur, miljø og kultur. Stedets kontekst og tomtens karakter vurderes nøye i hvert enkelt tilfelle og danner et sentralt utgangspunkt for formgivning.Se skolens kulturkalender eller turnéplanen for informasjon om oppmøte og hvilke klasser som skal delta.

(VGS 2018/19) SKARPE STREKER

Visuell kunst, Trinn: VG1-VG3
Møte med avistegner og cartoonist Arifur Rahman
I 2010 forlot Arifur Rahman hjemlandet sitt Bangladesh på grunn av en tegning som førte til fengselsstraff og yrkesforbud. Med hjelp av ICORN og Pen International kommer han til Norge, til Drøbak som er verdens første friby for forfulgte avistegnere. Han utgir verdens første online tegneserie magasin tOOns MaG og i 2015 vinner han Deutsche Welles pris «The Bobs» for beste online aktivist i bengaliklassen.
Møte med Arifur handler om hvordan ivareta og bruke ytringsfrihet gjennom tekst og tegning. Gjennom egen historie vil elevene får et innblikk i hvordan situasjonen kan være for tegnere i land der ytringsfriheten har dårlige kår. Arifur vil vise eget arbeide og eksempler på kontroversielle tegninger.

(VGS 2018/19) SNORRE STURLASON - EN INNFØRING

Kulturarv, Trinn: VG1-VG3
Fiksjon og fakta
En humoristisk og informativ forestilling om Snorre Sturlason. Vi blir kjent med hans liv  og verker.  Forestillingen får fram ulike syn på Snorres autoritet som historisk kilde, og vår tolkning av fortiden generelt. Som bonus får elevene en halsbrekkende gøyal gjennomgang av den norske kongerekka.
Forestillingen har turnert i flere fylker gjennom flere år, mens dette er første gang i Akershus.  

(VGS 2018/19) THE BOOK OF MORMON

Scenekunst, Trinn: VG1-VG3
Storsuksessen på Det Norske Teateret!
Dette er ein overraskande og satirisk musikal om religion, som har sprengt alle grenser for kva ein kan tulle med – og komme unna med. Men så er det ikkje kven som helst som har signert verket. Trey Parker og Matt Stone har i årevis utfordra alle religionar, ideologiar og tankesett gjennom serien og filmen South Park. Mange har hatt ein ung, velkledd og hyggeleg mormonar på døra. Men få har slept han inn. Det gjer vi. Med Vidar Magnussen som debutant i registolen følgjer vi to unge misjonærar på sitt fyrste utanlandsopphald. Dei blir sende til Uganda. Utfordringane er langt større enn dei kunne førestille seg. Der dei håpa å kunne spreie ordet om den viktige boka som vil gi deg eit betre og meir opplyst liv, møter dei eit lokalsamfunn som strir med aids, svolt, omskjering og lokale krigsherrar. Møtet blir mildt sagt ein kulturkrasj, men ein mormonar gir aldri opp. Og han trur – også på det mest usannsynlege.
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter