Fjellsrud ungdomsskole

Fjellsrud ungdomsskole

Postadresse: Fjellsrud skole, Lørenskog kommune, Pb 304, 1471 Lørenskog

Besøksadresse: Marcus Thranesvei 83, 1472 Fjellhamar

Telefon: 67 93 48 25

Kontaktperson:

Antall produksjoner: 10

  • Alle

ARKITEKTURVERKSTED

Visuell kunst, Trinn: 9
Norsk Forms arkitekturverksted overført til Lørenskog hus. Ved bruk av puter, staur, tau, armer og ben får elevene bygge konstruksjoner og de får kjenne strekk- og trykkrefter direkte på kroppen. Elevene får også lære litt om prinsippene bak byggverk fra antikken, gotikken og renessansen. Og de får kjenne hvordan teorien fungerer i praksis.Formidler: Lennart Johansson

BADBOY: STEROID

Litteratur, Trinn: 10
Hvor langt er du villig til å gå for å få en perfekt kropp? Selveksponering og kroppspress kan få selv den sterkeste til å gi etter for lettvinte løsninger. Annette Münchs brageprisvinnende bok "Badboy: steroid" baserer seg på samtaler med unge brukere av anabole steroider."Badboy: Steroid" handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende enn vi tør tenke på. Annette Münch går tett innpå brukeren og Caspers kamp. Les mer om bokenNå presenteres romanen som en multimediaproduksjon.Gjennom spesialskrevet hiphop-musikk av de populære artistene Erik og Kriss, filmintervjuer, fotokunst og lyddesign, og høytlesning av forfatteren selv, utfordres elevene til refleksjon rundt temaene doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

BOKPRAT I BIBLIOTEKET

Litteratur, Trinn: 8
Vi tar imot elevene. Vi snakker om bøker vi synes er gode og liker, samt at vi formidler bøker vi mener passer for ulike nivåer og interesser. Vi åpner for dialog med elevene. Vi setter av tid til å gi elevene veiledning til å finne en bok som passer vedkommende, gjerne i samråd med lærer. Vårt mål er å motivere til leselyst som er med på å utvikle elevenes leseferdigheter.Husk lånekort. For at elevene skal kunne låne med bøker hjem er det viktig at elevene har lånekort. Lærere som har elever i klassen som ikke har lånekort fra tidligere kan ta kontakt med biblioteket for å få skjema som på forhånd må fylles ut av foresatte.

CHARLIE CHAPLIN OG DET 20. ÅRHUNDRET

Film, Trinn: 9
I eit land der alle drøymer om å bli rike er Chaplin sin lausgjengar ein vaskeekte antihelt. Han er alltid midt i ei eller anna krise. Alltid på desperat jakt etter neste måltid eller ein kjærast – i ei ugjestmild verd. Han er ein antihelt som går mot straumen.I løpet av formidlinga vil manusforfattar Nick Hegreberg presentera Chaplin sin posisjon som ein av dei viktigaste filmskaparane gjennom tidene. Chaplin sitt liv speglar på mange måtar samfunnsutviklinga i første halvdel av det tjuande århundre, eit tidsrom som resulterte i to verdskrigar, børskrakk og depresjon, utviklinga av nazisme, kommunisme og kapitalisme og den kalde krigen.I formidlinga får elevane møta Chaplin som humanist, provokatør og samfunnsdebattant. Sluttmonologen i «Diktatoren» er stadig aktuell, og går sin sigersgang i sosiale medier i vår tid. Kva kan den fortelja oss om vår samtid?

DROP

Scenekunst, Trinn: 8
Danseverksted for elevene på 8. trinn. En dags verksteder i ulike sceniske dansestiler, som avsluttes med en kortere opptreden av de profesjonelle danserne. DROP er en samling meget kompetente profesjonelle dansere med bred erfaring fra ulike dansegenre. Verkstedet ønsker å bidra til at elevene får en danse"boost" innen scenisk dans og bevegelse når DROP kommer til skolen en hel skoledag. Danserne i DROP er:Anita Vika Langødegård - ansvar for folkedansverksted (halling & godkarstykker) Tuva Selmer-Olsen - ansvarlig for samtidsdans/improvisasjonsverkstedCecilie Majätta Välinen - ansvarlig for musikaldans/jazzdansTrond André Hansen – ansvar for hip-hop-verkstedElevene deles i 4 grupper etter følgende dagsplan: 08.35 - 08.50 Felles samling i gymsal, presentasjon, lærere repeterer gruppeinndelingen09.00 - 09.50 verksted 1 (grupper rullerer)10.00 - 10.50 verksted 2 (grupper rullerer)11.00 - 11.50 verksted 3 (grupper rullerer)11.50 - 12.30 felles lunsjpause12.30 - 13.20 verksted 4 (grupper rullerer)13.20 - 14.00 elevene rydder sine klasserom og tar quiz samtidig som danserne varmer opp og får hjelp av kulturverter til rigging.14.00 - 14.15 Forestilling!

FORESTILLING: FRAMTIDA ER NÅ

Scenekunst, Trinn: 7-10
En forestilling om klima og miljø laget av elever og lærere fra valgfaget sal og scene i samarbeid med musikere fra Lørenskog musikk- og kulturskole. Gjennom sang, dans, drama, samspill og tekster formidler elevene sine tanker om fremtidshåp og visjoner for et bedre miljø. "Det handler om å tenke globalt og handle lokalt!" Klimautfordringene løses ikke uten økt demokratisk deltakelse i alle deler av samfunnet, derfor ønsker vi at unges stemmer kommer på banen for å vise kraften og bredden i en voksende klimabevegelse. Det haster å sette fart på klimaomstillingen i alle deler av samfunnet, og i alle land. På scenen får vi se ungdommer som fremfører egne og andres tekster under kyndig veiledning av egne lærere og musikere fra Lørenskog musikk- og kulturskole. Fokuset skal være på de unges stemme - og deres bidrag for et bærekraftig samfunn og lokalmiljø.
Forestillingen vises i Storstua i Lørenskog hus for alle elever fra 7-10 trinn under den nasjonale klimafestivalen §112  17-28. januar 2019. Klimafestivalen § 112 er en bred klimamarkering som oppfordrer og inspirerer befolkningen til å støtte opp om politiske tiltak for å sikre et stabilt klima. Vi ønsker å belyse det enorme klimaengasjementet som finnes i Norges befolkning, og å skape enda mer engasjement. Klimakrisen løses ikke bare av eksperter og politikere – folket sitter på nøkkelen! Les gjerne mer om Klimafestivalen her: http://klimafestivalen112.no/

FØLGESVENNEN

Kulturarv, Trinn: 8
Han drømmer om ei jente og drar ut i verden for å finne henne. Det betyr trøbbel! Men hva annet gjør livet verdt å leve? Helga Samset, en av Norges mest erfarne fortellere, nyskaper et av Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr med spenst og lidenskap. Fortellerkunst på høyt nivå!

RØRE VED DEG

Musikk, Trinn: 8-10
”Røre Ved Deg” er en konsertforestilling. Musikalsk ligger den i landskapet folk/viser møter rock, med tema rus, psykisk helse og mobbing. Dette formidles med ord og toner i stor spennvidde fra det dypt alvorlige til humor krydret med musikalsk strengelek.
Tove Bøygard er en låtskriver-sanger med en sterk tilstedeværelse og formidlingsevne, bevæpnet med bunnsolide tekster på nynorsk/hallingdialekt. Sangene er basert på egne opplevelser og historier fra de 20 årene hun jobbet gatenært i Oslo.
Artist-bassist og multimusiker Jørun Bøgeberg er Toves makker og han har i tre tiår spilt over hele verden, enten som leiesoldat for andre, eller som solo-artist. Jørun bidrar med hverdagslig poesi med litt skakk humor, og
er en stilskaper med sitt særegne spill på 6-strengs bass.

SKRIVEVERKSTED

Litteratur, Trinn: 9
Skrivekurs for ungdom med utgangspunkt i den muntlige fortellingen. Kurset varer i 1,5 time og elevene skal ved kursets slutt ha produsert korte skriftlige tekster basert på forskjellige tema som kursholder Marianne Sundal og elevene velger ut sammen.Marianne Sundal har jobbet med barn/ungdom og tekstarbeid i mange år og har erfart at om elevene får fabulere muntlig først opplever de det som lettere skrive etterpå. Vi skal assosiere, gjøre fabulerende muntlige språkøvelser og øvelser med å presisere språket ved å bruke sansene.  Hva er et skummelt hus? Hvordan ser det ut? Er det lyder der? Lukter det noe?Presisjon og utvidelse av øyeblikkene er hovedtema for dette skrivekurset.

TIMBUKTU & DAMN!

Musikk, Trinn: 5-10
Timbuktu og hans band Damn spiller for elevene på mellomtrinnet og ungdomstrinnet fredag 7. september i Kjennhallen.I forkant av forestillingen ønsker vi at elevene lærer seg tekster og blir med på refrenget til "Alle vill till himmelen, men få vill ju dø" og "Det løser seg".
Mer tekst kommer
Uttrykksform
Åpne filter